2009. február 12., csütörtök

Szavazás

Indítottam egy szavazást,lécci szavazzatok :). Érdekel a téma,mert nagyon szeretnék Dominak mesélni,de őt ez hidegen hagyja :D.

5 megjegyzés:

linbori írta...

Szavaztam és ki is egészíteném:
Nálunk az alvás úgy ment,hogy simán letettem a kiságyba és elaludt Lina. Amikor a kiságyból átkerült a heverőre (2,5 évesen) akkor kezdtük az esti mesét. Bori ebbe már 1 éves kora körül kapcsolódott be. De a hosszú mesét most sem igényli mert addigra elég fáradt.Így általában 3 rövid mese van (pl Anna és Peti,Pöttyös Panni,stb) vagy 5-6 vers a Meseboltból,Cini cini muzsikából.

Névtelen írta...

Én is szavaztam, de mivel elég tág az idő, ezért a 6-9 hónaposra. Én úgy csináltam, hogy először olyan kis leporelló könyvecskéket nézegettünk és hogy felkeltsem az érdeklődését az ujjammal mutattam,hogy mit mondunk/énekelünk. Most már ott tartunk, hogy Dóri hozza a kis könyveket és mutatja, hogy melyiket szeretné hallani, ha megvolt tovább lapoz (vagy már korábban :D). Egyik-másikhoz tanultuk azt is hogy mit lehet mutatni (pl. a cifra palotánál a kezével mutatja, hogy "gyere", vagy annál, hogy majd megnövök én, magasba tartja a kezét mutatva, hogy milyen nagyra nő majd). Így aztán sikerült Őt is bevonni és már szereti és kéri. Persze azért a mesélés még szerintem odébb van, mert még azért nem köti le a hosszú mese, inkább csak a rövidebb mondókák. De pl "A part alatt" című leporellót már végighallgatja és mutatja a varjúkat, a rókát stb.
Szerintem rövidebbel kezdjed. :)
Bocsi, hogy hosszúra sikerültem :D

Reni írta...

Kicsi még Domi az igazi esti meséhez.De mesélni lehet neki már most is azért.Keress valami szép, színes könyvecskét és lapozzátok, beszélj neki róla , hogy mit lát.
Nálunk minden este van mese Áronnak, és ezt hallja Milán is, de közben jön-megy a szobában, de a hangomat akkor is hallja, akkor is együtt vagyunk és így is megszokja,hogy ez az esti szertatás része.

Gabcsyék írta...

Énis szeretnék mesélni Szamminak de kveszi a kezemből a könyvet és nemérdekl.Mintha a levegőbe mesélnék.Úgyhogy szabaztam a későbbre.Pusza ♥

ancsuka írta...

szavazás megtörtént, nálunk minden napos a mese olvasás, ha nincs akkor kitör a balhé, de olyan nincs hogy ne olvassak, de ha nem akarok mert.... késő van stb. akkor balhé van. így minden nap kell még ha 5 perces mese is.

 
Copyright (c) 2010 Uuu, a fiúk. Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And RegistryBooster Review.