2009. január 25., vasárnap

Július

domidolog írta

2008-07-31 15:39 csütörtök#

egy éve...

2008-07-31 14:14 csütörtök#

Ma van éppen egy éve,hogy Domimmal pozitívat teszteltemhatalmas nagy volt az örömünk,ma is úgy él bennem az a nap,mintha tegnap lett volna...Domi picit későbbre tervezett baba volt,mégis már aznap vettem egy tesztet,mikor meg kellett volna jönniehát a két csík villámgyorsan megjelent,nem is találok rá szavakat,hogy mit éreztem akkor...kezem-lábam remegett,azonnal körbetelefonáltunk mindenkitnagy volt ám mindenhol a meglepetésaztán egyből elkezdtem szakirodalmat bújni a neten a terhességről,és még attól is féltem,hogy egy gyufaszálat megemeljekVégül szerencsére egy teljesen panaszmentes terhesség végén(leszámítva a legvégén kialakult toxémiámat)39+3-ra,szinte kiírt időre megszületett Dominik.Azóta fenekestül felfordult az életünk,persze jó értelembenImádjuk szerelmünk gyümölcsét és alig várjuk,hogy tovább gyarapodjon a kis családunk

domidolog írta

2008-07-30 18:05 szerda#

Lányok!Elküldtem a jókívánságaitokat Riccnekviszont azóta nem írt

ez pedig most jött:)

2008-07-30 08:56 szerda#

Már megvan.Fél egykor értünk be és fél ötkor megszületett.Többit majd mesélem.Ricc

ennyit írt,ha tudok valamit,jövök

éjjel érkezett...

2008-07-30 06:36 szerda#

0.11-kor jött:

Most indulunk a kórházba! Ricc


domidolog írta

2008-07-29 12:59 kedd#

Kedvenc tappancsaim,háttérben a kedvenc fiammal

babatali

2008-07-28 19:57 hétfő#

Annyira nagyon jól sikerült a babanetes találkozó szombaton,hogy még mindig teljesen a hatása alatt vagyok,tök olyan érzés,mint mikor az ember szíve fáj a nyaralás utánNagy kár viszont,hogy ilyen hamar elrepült az idő,asszem ennyi nő,ha összekerül,egy hét is kveés lett volnaNagyon örülök,hogy megismerkedhettem végre személyesen is a 'csetes csajokkal'.Amit nagyon sajnálok,hogy Betti,Gizus,Dabri és Brü nem tudtak eljönni,ők azok,akiket nagyon szívesen megismertem volna mégEgyébként meg mindenki pont olyan,ahogyen elképzeltem,igaz elég sok időt 'töltünk' együtt nap mint napSzerencsére az idő is kedvezett nekünk,bár odafelé úton azért jól ránk ijesztett az esőDomim sajnos nem bírta valami jól az utat,odafelé Dunaújvárostól sírt,hazafelé szerencsére csak Paksnál zendített rá.Ettől naygon féltem is,hogy nem fogja bírni a három órás utat,sajna beigazolódott...mindegy vasárnap kipihente magátApropó vasárnap,itt volt unokaöcsém és a barátnője meglátogatni DomitItt is ebédeltek,uram megcsillantotta nekik is főzőtudományát

Időjárás....

...szerencsére megjavult,úgyhogy egész nap rójuk Domimmal a köröket,jupppiiii

eső

2008-07-24 16:31 csütörtök#

Utálom az esőt és már kurvára unom is...kész,legyen vége,elég volt...ez a harmadik nap egy huzamban...sok...Domi nyűgös és én is az vagyok...grrrr.Sztrájkoljunk a rossz idő ellenha szombaton is ilyen lesz,akkor lőttek a talinak

Domonak:)

2008-07-24 08:27 csütörtök#

ezért nincs még sásdi élménybeszámoló,annak teljes nyugiban akarok nekiállni

domidolog írta

2008-07-23 11:01 szerda#

4 hónapos kiccsávóm

2008-07-23 10:53 szerda#

Dominik július 18.-án 4 hónapos lett,szerettem volna épp a napján egy rövid kis összegzést írni róla,de hát ugye nem voltam gép közelben.Ma pedig méreckedni voltunk,ezt mindenképp meg akartam még várni.Szóval lássuk Domim élete első négy hónapja alatt mit tanult .

Tud(ja):

-szívdöglesztően mosolyogni hat hetes kora óta

-hangosan kacagni egy pár hete

-fejet emelgetni kábé két hónapja

-az alkarján támaszkodva bámészkodni

-hátról oldalra fordulni,onnan hasra,de a kis keze még alul marad

-ülésbe húzva stabilan tartani magát

-nyálat fröcskölni,buborékot fújni

-sokat gagyogni,egyre többet sikongatni

-a tárgyak után nyúlni,aztán rögtön bekapni azokat

-engem mindenki közül jobban szeretniés mindig engem nézni

-apukáját is megismerni

Szeret(i):

-enni és aludni a legjobban

-a kiságyban szöszmötölni a játékaival

-zsiráfbébit és csicsijét

-birkózni,csikizve és dögönyözve lenni(ezt egyenesen imádja)

-egyedül lenni

-rosszabb napjain hisztizni

-rajtam fekve nézelődni

Nem szeret(i):

-fürdeni,sőt a fürcsit utálja

-hason lenni

-egyedül elaludni

-ha borul a napirendje

-ha a kiságy rácsai közé szorul a lába

-cumizni

A mai mérésen Domi 7750 gramm és 67 centi,68-as és már 74-es ruhákat is hord,pelenkából a maxi(4-es)méret kell neki.Haja az a kevés is,ami volt,kikopott.Foga még nem nőtt ki,viszont nyáltermelésben világbajnok.Nagyon kedves baba,mindenkire mosolyog,barátságos,imádnivaló...jó húsban van,szexi sonkái vannak és nagyon kis húsgombóc.Egyelőre az oltásokat letudtuk,pici ordítással nyugtázta a bökéseket,lázat,különös nyügit egyik sem okozott nála.Reggel,este anyatejet kap,napközben tápszert és délben gyümölcsöt,hozzá tejet szintén.

Folyt.köv. hat hónaposan

csajok után szabadon az én drága halak-babámról:)

2008-07-22 20:37 kedd#

A Halak-tulajdonságokkal rendelkező gyermek igen érzékeny, könnyen megijed például az erős zajoktól. Sosem szabad ráripakodni, vagy gúnyos megjegyzéseket tenni rá. Ha síró embert lát, ő is könnyen elsírja magát. Együttérző és ragaszkodó, szeretteit szinte bálványozza, és odavan azért, hogy babusgassák őt. Mindezek mellett kedves és alkalmazkodó. Környezete elvárásainak igyekszik megfelelni, szinte már "túl jó" gyerek, viszont a kezdeményezőkészség nem erős oldala.

Kevésbé gyakorlatias, kissé csodálkozva figyeli, hogy mi történik körülötte a világban. Igen élénk a fantáziája, szeret álmodozni, amiről gyakran árulkodik arckifejezése is. Képzeletben meghitt világot teremt magának, amelybe bármikor visszahúzódhat. Hajlamos lehet arra, hogy a problémák elől is ide meneküljön, ahelyett, hogy cselekedne. Ennek fő oka, hogy szégyellős, hogy fél a kudarctól, hogy önértékelése ingadozó. Hajlamos alulbecsülni lehetőségeit, valamint retteg attól, hogy bárkit is megbántson. Szülei dicsérjék meg, ha önmagához képest bátran vállal, illetve végrehajt valamit. Mindezen túl, érdemes szelíden nógatniuk, hogy igyekezzék kissé határozottabban viselkedni, és támogassák minden téren önállósodását - hiszen előbb-utóbb meg kell tanulnia: hogyan nyilváníthatja ki saját igényeit.

A mindennapok esetleges veszélyhelyzeteire hívjuk fel a figyelmét, ám sose ijesztgessük, mert a Halak-gyermek eleve hajlamos lehet a szorongásra. Mivel a konfliktusok elkerülése érdekében olykor érdekes "mesékkel" is előállhat, fontos, hogy őszinte, kölcsönös bizalmon alapuló családi légkört teremtsünk.

Nehezen szánja el magát az első önálló lépésekre, de sürgetnünk nem szabad. Szereti a hasát, de a helyes étkezési szokásokat - ahogy más szokásokat is- kissé vonakodva fogadja el. Szereti, ha mesélnek neki. Kedveli a képes könyveket, a finom, melodikus zenét, továbbá szívesen énekel, vagy festeget. Az agresszív játékokat nem kedveli. Amikor társai kedvéért mégis részt vesz ilyenekben, gyakorta ő vállalja az "áldozat" szerepét.

Érdekeit könnyen alárendeli saját másoknak; önfeláldozó és nagylelkű. Már kicsi korában megkedvelheti az úszást, ám a versenysportok világa távol áll tőle. Egyrészt, mert nem kitartó és nem kedveli a fizikai erőfeszítéseket sem. Inkább a kényelmet szereti. Ha úgy látja, hogy másvalaki nagyon örülne a győzelemnek: jószívűen átengedi neki. Nehezen hoz döntéseket, véleményalkotását befolyásolhatja mások véleménye, valamint érzelmeinek hullámzása.

Szervezetének "védelmi rendszere" tétován reagálhat a külső hatásokra, így hajlamos lehet a megfázásokra, fertőzésekre. Lábfeje az átlagosnál érzékenyebb lehet, ezért figyeljünk arra, hogy kényelmes cipőket viseljen. Bőre is gondos ápolást igényelhet.

A közösségekbe való beilleszkedése általában nem okoz gondot, mivel önzetlenül segít mindenkinek. Tanárainak szót fogad és alkalmazkodik az óvodai, iskolai szabályokhoz. Olykor azonban szórakozott módon megfeledkezhet egyes feladatairól. Általában csendes, szemlélődő, sokkal inkább a nyugalomra és a szeretetre vágyik, mint az úgynevezett "kihívásokra".

Gyakran támogatja a nála nehezebb helyzetben lévőket. Akkor is, ha semmit sem várhat tőlük viszonzásul, és ha senki nem értesül jótettéről. Hivatásválasztásában is meghatározó lehet érzékenysége és segítőkészsége - így vonzó lehet számára az egészségügyi vagy egyházi pálya; de művészetek iránti fogékonyságát is jól hasznosíthatja. Ha sikerül kiteljesednie, szinte csak arra kell vigyáznia, hogy mások végül ne nézzék angyalnak!

domidolog írta

2008-07-22 11:01 kedd#

ígérem,lesz írásos beszámoló is,de egyelőre próbálom utolérni magam itthon

domidolog írta

2008-07-21 16:44 hétfő#

Dabritól és Bettitől is gurult hozzám egy-egy

....

2008-07-21 16:41 hétfő#

A-anya(és hogy én is az vagyok),apa

Á-álom

B-boldog,babanet chat

C-cica

CS-csoda

D-Dominik

E-emberek

É-élet

F-

G-galamb

Gy-gyerekek(főleg az enyém),gyerekkorom

H-holnap

I-iwiw

Í-írás(mostanában blog )

J-Janesz(barátunk)

K-kedd,kirándulás

L-lóvé

Ly-lyuk(van másik magyar szó is ly-nal?)

M-március

N-Németh familía

Ny-nyár

O-otthon

Ó-óriás

Ö-öröm

Ő-ősz

P-paradicsom

Q-na ezt passzolom

R-romantika

S-sötét

Sz-Szaki,Szak Dominik,szeretet,szerelem

T-Tamás(Szak,Németh-az öcsém)

Ty-tyúkok

U-utazás

Ú-út

Ü-

Ű-űrutazás

V-világ,vélemény

W-wolf perecek

X-x

Y-y

Z-zene,zene,zene

Zs-zsemle

Nekem ezek a szavak ugrottak be,most pedig szeretném továbbgurítani az üveggolyókat Kendeanyunak,Gizusnak és Domonak,hogy megtudjam,mi jut eszükbe Nekik

domidolog írta

2008-07-15 21:57 kedd#

Holnap reggel lemegyünk vasárnapig a térképrőlha nagy nyaralás nem is lesz,azért jól fog esni egy kis kikapcsolódás,míg a nagyik majd Domiznak...kicsit félek a nem itthon töltött éjszakáktól,de remélem,hogy Domimnak nem a hol,hanem az én jelenlétem lesz a fontos...puszilom minden kedves olvasóm

domidolog írta

2008-07-15 21:53 kedd#

adós voltam még a pár héttel ezelőtti képekkel Sásdról

néhány kép a hétvégénkről:)

2008-07-14 20:35 hétfő#

majd még kitapasztalom,hogy hogy lehet szépítgetni a fényképmixeket

hétvégénk

2008-07-14 20:34 hétfő#

Nagyon mozgalmas hétvégénk volt,nem volt időnk unatkozniszombaton délelőtt Zombára mentünk lovas napokra,uram nagyon jól érezte magát mi meg Domival,háát élveztük a friss levegőt...aztán délután siettünk haza,mert strandra készültünk,végül úgy döntöttünk,hogy Domit inkább anyukámra bízzuk,mi pedig elmegyünk a barátainkkal,jobb is volt így,mert annyian voltak a paksi strandon,hogy egy pici árnyékos hely sem lett volna kismanónknakszóval iylen mozgalmas nap után aztán nem volt gondunk az elalvássalvasárnap pedig uram kitalálta,hogy kitakarítja a fürdőt meg a konyhát,egész délelőtt rohangált,mint a mérgezett egér,nem tudott haladni ugye,mert Domi minden kaja után bealudt,olyankor pedig csöndnek kell lennivégül megfogtuk magunkat és kimentünk anyukámmal a szekszárdi strandra...találtam egy fénykép mixelős programot,úgyhogy rakok is fel néhány képet a hétvégénkről

domidolog írta

2008-07-13 11:30 vasárnap#

MyHeritage: Családfa - Származástan - Híresség - Kollázs - Összeolvasztás

az ellenség

2008-07-12 09:29 szombat#

ő volt az

chips

2008-07-12 09:28 szombat#

Imádom a chipset és sajnos a terhességem alatt nem volt szabad ennem,mert egy merő só az egész ugye...aztán miután megszültem valahogy el is felejtődött,hogy van mit pótolnom,pedig még az akut szobában is azon röhögtek a nővérkék,hogy chipset kívánnék enni...na de tegnap a tescoban,vettünk két nagy csomagot,amiből az egyiket hazaérve rögtön be is vágtam egymagamszégyellem,de ez történt

domidolog írta

2008-07-10 20:40 csütörtök#

igaz ez már régebbi és telefonos is,de egyik kedvencem

apájával

2008-07-10 20:38 csütörtök#

ha már okos nem jut eszembe,legalább rakok fel egy pár képet

domidolog írta

2008-07-10 20:36 csütörtök#

Csak gyorsan helyzetjelenteksemmi különös nem történik velünk,egész nap mászkálunk,szerencsére nincs az eszeveszett kánikula,most lehet csavarogni...úgy nagyjából kábé ennyi jut most eszembe

szerintem...

2008-07-05 16:44 szombat#

...hihetetlen az anyukák tűrő-,és problémamegoldó képessége...és most csak egy teljesen hétköznapi dologra gondolok,a bevásárlásra...basszus,soha nem gondoltam volna,hogy ilyen mutatványokra leszek valaha képes...gyerekkel,tökömön is szatyorral bravúros babakocsi parkolás után felcipekedni a lakásba,ez szerintem mindenki becsületére válna,és most nem magamat akarom ajnározni,mert valószínűleg tartom,hogy ezt minden egyes édesanya ugyanígy csináljavajon ez a tehetség a gyerekek számával egyenes arányban fog növekedni?...csak remélni merem,és hogy miért kívánkozik ez most ki belőlem....hát ma bent voltunk Domimmal kettesben a városban,vettem egy mega pack pelust,ami természetesen íppenhogy csak nem fért be a babakocsink kosarába

domidolog írta

2008-07-03 19:55 csütörtök#

Szörnyen lusta vagyok blogolni az utóbbi pár napban,sőt nemcsak a blogíráshoz vagyok lusta és sőt nemcsak az utolsó pár napbannem tudom,talán a meleg,de nagyon szenvedünk,kimozdulni sem igazán lehet,mert két perc alatt megsülünk a naponszóval várjuk a lehűlést,mint a messiástnapjaink egyébként eseménytelenül telnek,ha történik valami,ígérem abból titeket sem hagylak ki

0 megjegyzés:

 
Copyright (c) 2010 Uuu, a fiúk. Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And RegistryBooster Review.