2011. november 21., hétfő

Fogadóóra

Szülői értekezlet már kettő is volt, mióta Domi ovis, de múlt héten sor került életem első fogadóórájára is.

Domi már szeptember 19.-e óta jár az oviba, de sajnos a mai napig nem sikerült megszeretnie. Illetve hát érdekes, mert mindenkinek azt mondja, hogy szereti és jól érzi magát, de reggelente mégis mindig sirva kér, hogy ne hagyjam ott és ami a legkevésbé tetszik nekem az az, hogy egész áldott nap nem játszik se egyedül, a többiekkel meg pláne nem. Nem vesz részt a tornában, a közös festésben, semmiben ha kreativkodnak. Az ottalvás ha szóba kerül, teljesen kiborul. Bár látszólag azt megérti, hogy majd ha munkába állok, muszáj lesz ott aludnia. Van köztetek olyan, akinek szintén ilyen nehezen ment a beszokás? Mert hát tudom én, hogy Domi nem egy átlagos gyerkőc és sejtettem is, hogy nem fog könnyen beilleszkedni, na de hogy ennyire nehezen menjen, azt azért nem gondoltam volna. Szivesen veszek bármilyen tanácsot. Szerintetek adjak neki időt még? Vagy keressek fel egy szakembert, aki tudna segiteni? Vagy egy kicsit erőltessem jobban, szóljak rá itthon, hogy igenis vegyen részt a foglalkozásokban? Ezzel vajon ártanék vagy pont ezzel használok? Hu, rengeteg kérdés, sokszor teljesen tanácstalan vagyok ebben az ügyben, mert természetesen a legkevésbé sem szeretném azt, ha Domi amúgy is borzasztóan érzékeny lelkivilága megsérülne.

4 megjegyzés:

brü írta...

Gergő csoporttársa(szomszédom kisfia) is ilyen. Rászólni semmiképp nem szabad, főleg ha ilyen kis érzékeny lelkű. Beszélgessél róla sokat vele, vagy esetleg ha még nem dolgozol, egy időre szüneteltessétek, fél év náluk még rengeteg idő, és lehet hogy magától fogja kérni majd, hogy járjon.
Gergőnek az első 3 hét volt katasztrófa, de csak reggel, a búcsúzásnál, nagyon sírt, aztán egyik napról a másikra teljesen beszokott.

Szandra írta...

Mit jelent, hogy nem egy átlagos gyerkőc Domi? Liáéknál is van egy kisfiú, minden reggel sír, de megbeszélik az anyukájával, hogy mikor menjen érte. A kisfiú szokta kérni, hogy ebéd után vagy uzsi után. Szerintem beszélgess vele, hogy milyen jó az ovi, milyen szuper dolgokat lehet ott csinálni. Óvónők mit mondanak róla?

Lidi írta...

Szandra ugy ertem, hogy nagyon zarkozott, nem baratkozik senkivel. A jatszon is, ha teheti elkeruli a gyerekeket. Maganak valo. Nagyon sokat beszelgetunk egyebkent, ovis meseket is gyakran olvasunk :) Ovonenik azt mondjak, legyunk turelmesek, elofordul h egy kicsi ilyen nehezen illeszkedik be.

Szandra írta...

Márk is zárkózott. Ha jók az óvónők, nyitni fog :) Én pont tegnap voltam fogadóórán és mondták, hogy 2év alatt rengeteget zárkózott, sokat nyitott, már ő kezdeményez játékot, beszélgetést. Türelem :) Én is aggódtam és még most is.....ezért se akarom még iskolába iratni. (pedig bőven kéne mennie :D )

 
Copyright (c) 2010 Uuu, a fiúk. Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And RegistryBooster Review.